Over ons

 

Missie

Vigor betekent kracht. Het staat voor jezelf versterken door anderen te versterken. Dat is ook de missie van EVC Centrum Vigor. Wij zetten mensen in hun kracht. Daarmee geven wij hen de mogelijkheid om vorm te geven aan hun toekomst.

Hoe het is begonnen

Werken en leren gaan tegenwoordig hand in hand. Want natuurlijk zegt een diploma veel over je kennis en vaardigheden, maar zeker niet alles. Ervaring, of die nu is opgedaan tijdens werk of in privésituaties, is minstens zo belangrijk als je een volgende stap in je carrière wilt zetten. Maar hoe toon je die ervaring nu aan?

Die vraag vormde in 2000 de basis voor de oprichting van EVC Centrum Vigor. In opdracht van het toenmalige Corus (nu Tata Steel) brachten wij de competenties van werknemers in beeld, zodat zij sneller konden doorgroeien binnen de organisatie. We keken daarbij niet alleen naar hun vakbekwaamheid, maar ook naar hun beroepsoverstijgende competenties. Zo ontdekten we dat vrijwel iedereen meer kan dan hij zelf denkt.

De mensen van Vigor

Onze meer dan 100 medewerkers – begeleiders en assessoren – zijn er voor jou. Ze zijn specialist op alle niveaus en alle domeinen, zijn objectief, betrouwbaar, betrokken en hebben allemaal een passie voor mensen. Bovendien hebben ze altijd één doel voor ogen: jou vol zelfvertrouwen op weg helpen naar een nieuwe start.

Wij leiden onze assessoren en EVC-begeleiders zelf op om zo de kwaliteit van alle onderzoeken te kunnen borgen. Zij beschikken allemaal over ruime ervaring in de sectoren waarin ze worden ingezet. Daardoor zijn ze in staat om de ervaringen van onze kandidaten zo goed mogelijk te beoordelen. Bovendien kunnen ze dankzij hun expertise uitstekend vaststellen welke verantwoordelijkheden aan een kandidaat kunnen worden toevertrouwd. Een kort woord is voor hen vaak al voldoende om te begrijpen welke ervaringen je hebt opgedaan en wat dat zegt over jouw competenties.

Bij een EVC-procedure zijn altijd twee assessoren en een begeleider betrokken. Zo kunnen we jou verzekeren van een optimale begeleiding.

Preferred supplier

Vigor is preferred supplier van onder meer de Rijksoverheid, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Schoolleidersregister PO en de Brancheorganisatie Jeugdzorg (FCB).

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons voorop. Vigor voldoet aan de kwaliteitseisen die gelden voor Erkende EVC Aanbieders.

Namens het Nationaal Kenniscentrum EVC is EVC Centrum Vigor beoordeeld en goedgekeurd door Testudo.

Landelijke erkenning

Samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Stichting van de Arbeid houdt het Nationaal Kenniscentrum EVC toezicht op de Ervaringscertificaten. EVC Centrum Vigor registreert elk EVC-onderzoek in het EVC Register van het Nationaal Kenniscentrum. Zo krijgen Ervaringscertificaten ook landelijke erkenning.

EVC
Bekijk ook onze privacyverklaring