Vorige week dinsdag ontvingen we bij Vigor het bericht dat we officieel erkend zijn voor de herregistratie van schoolleiders. Dit betekent dat we vanaf nu bevoegd zijn om de professionele ontwikkeling van schoolleiders voor het Schoolleidersregister geheel zelfstandig te beoordelen.

In het verleden werkten we hiervoor nog samen met assessmentorganisatie Marant, die verantwoordelijk was voor de uiteindelijke beoordeling van de kandidaat. Die extra schakel verdwijnt nu uit het proces. Daardoor kunnen wij schoolleiders nog efficiënter bijstaan bij hun herregistratie.

Zeven ontwikkelthema’s

Schoolleiders in het primair onderwijs moeten zich sinds 2014 laten registreren in het Schoolleidersregister PO. Dit register is opgericht om het beroep van schoolleider in het primair onderwijs te versterken en verder te professionaliseren. Geregistreerde schoolleiders zijn verplicht zich elke vier jaar opnieuw te laten registreren. Die herregistratie is onderverdeeld in zeven ontwikkelthema’s, waaruit de kandidaat er zelf drie kiest. Vigor is voor al deze zeven thema’s geaccrediteerd.

Vigor ontzorgt

De herregistratie van schoolleiders is geen EVC, maar een waardering van hun professionele ontwikkeling. Zowel formeel als informeel leren spelen in die groei een rol. Bij de herregistratie hanteren we uiteraard dezelfde ontzorgende aanpak als voor onze EVC-procedures. Concreet: Vigor neemt jou als kandidaat heel veel werk uit handen. Bovendien leidt onze werkwijze tot een persoonlijk ontwikkelplan voor de komende periode, waar je concreet verder mee kunt.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze unieke aanpak? Ben je benieuwd wat wij concreet voor jou kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.