Tijd is waardevol voor jou als elektrotechnicus, maar doorgroeien in je vakgebied ook. Hiervoor heb je vaak een erkenning of certificering of EVC nodig bij InstallQ en dit is iets waar wij je goed bij kunnen helpen. Met een minimale tijdsinzet word je van a-tot-z ontzorgd en hoef jij je niet bezig te houden met het samenstellen van een rapport, maar kan je blijven doen waar je goed in bent: je werk als elektrotechnicus.

Vigor en InstallQ hebben de gezamenlijke opgave om kwaliteit in de branche te garanderen. Wij zijn dan ook blij om te horen dat zowel de kandidaten als InstallQ Vigor als waardevolle partner zien in het verkrijgen van de erkenning en certificering.

De branche is continu in verandering en ontwikkeling. EVC is hierin een noodzakelijk instrument om de competenties te kunnen valideren en dat met de tijd meegaat.

Hoe gaat het kwalificerend traject in zijn werk?

Wanneer jij als kandidaat bij ons het EVC-traject gaat doorlopen om erkenning te krijgen in het vakgebied doen wij eerst een intake- en ervaringsonderzoek met jou en je begeleider. Hierna lever jij je portfolio in van jouw opgedane ervaringen en competenties en zullen wij dit verwerken in een intakeformulier.

In het tweede gesprek zit je samen met een tweetal deskundigen om jouw niveau van inzetbaarheid te bepalen. Een van hen is iemand die vaktechnisch thuis is in jouw vakgebied. De andere deskundige kijkt vanuit een andere invalshoek, namelijk naar de meer generieke eigenschappen die je bezit. Tijdens het EVC-onderzoek gaan zij op zoek naar je kennis en kunde op het gebied van techniek en jouw inzetbaarheid.

Na dit gesprek ben je klaar en heb je 12 tot 16 uur geïnvesteerd. De deskundigen gaan nu het rapport schrijven over jouw inzetbaarheid en je niveau.

Zodra jij de erkenning voor gas, water en stroom heeft gekregen krijgt je het vakbekwaamheidsbewijs wat benodigd is voor de erkenning of certificering bij InstallQ.

Wat is de meerwaarde van een traject bij Vigor?

Tijdwinst

Als ervaren elektrotechnicus heb je vaak een drukke agenda. We begrijpen heel goed dat er weinig tijd overblijft om een rapportage te schrijven over je competenties. Een traject bij Vigor is in dit geval pure tijdwinst! Want wanneer je zelf een rapportage zou schrijven ben je al snel 300 uur kwijt, en bij Vigor is jouw tijdsinzet slechts 12 tot 16 uur.

Deskundigheid

Onze deskundigen zijn niet alleen thuis in jouw werkveld, maar hebben ook beroepsoverstijgende kennis. We halen boven water wat jij aan kwaliteiten in huis hebt en wat je aan ervaring hebt opgedaan. We kijken waar de talenten liggen maar ook waar groei mogelijk is. Onze professionals hebben een objectieve kunnen jouw blinde vlekken benoemen en ontwikkel adviezen geven.

Ontzorgen

Binnen een EVC traject bij Vigor word je volledig ontzorgd. Wij schrijven een deskundig rapport wat gebruikt kan worden voor de erkenning of certificering bij InstallQ. Wij garanderen hierin een hoog kwaliteitsniveau.

Wil je meer informatie over een EVC traject bij Vigor? Neem dan contact met ons op!