Veel kandidaten die een EVC-traject volgen, doen dat om uiteindelijk een diploma te krijgen. Daarom werkt Vigor regelmatig samen met verschillende ROC’s, waaronder ROC Zadkine en ROC Scalda.

Het belang van een goede samenwerking werd onlangs weer duidelijk tijdens een bijeenkomst die wij in het kader van deskundigheidsbevordering organiseerden voor al onze assessoren. Op die bijeenkomst was ook een accountmanager aanwezig van het Techniekcollege, een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Hij vertelde hoe hun examencommissies omgaan met onze rapporten.

Enorme verantwoordelijkheid

Zijn verhaal was voor onze assessoren enorm verhelderend. Tijdens een EVC-procedure rust een enorme verantwoordelijk op hun schouders, maar dankzij het verhaal dat deze avond werd verteld, realiseren zij zich eens temeer dat de verantwoordelijkheid van de examencommissies minstens zo zwaar is. Zij verstrekken immers een diploma aan mensen die ze nog nooit hebben gezien.

Persoonlijk profiel

Heel prettig voor onze assessoren was om te horen hoe onze aanpak de samenwerking met ROC’s bevordert. Zo blijken onze inzetbaarheidsdossiers vaak het startpunt voor examencommissies, omdat ze meestal graag meer inzicht willen hebben in het persoonlijke profiel van een kandidaat. Het gaat ook de examencommissies dus niet alleen om de competenties, maar om veel meer dan dat. En juist dat stukje extra bieden wij onze kandidaten standaard aan.

Maatschappelijke taakstelling

Na afloop van de assessorenbijeenkomst waren alle aanwezigen het erover eens dat het verhaal van het Techniekcollege zeer waardevol was. Het heeft ons veel inzicht gegeven in de manier waarop ROC’s hun maatschappelijke taakstelling waarmaken om een bijzondere doelgroep te kunnen diplomeren. Wat ons betreft slagen ze daar uitstekend in!