Door de groeiende vraag en behoefte vanuit de markt start Vigor eind dit jaar met een opleiding voor externe assessoren en mentoren. Onze jarenlange ervaring met het opleiden van eigen assessoren uit diverse vakgebieden en achtergronden stellen we nu ook voor externe partijen beschikbaar. In de praktijkgerichte opleiding leren deelnemers hoe ze competenties van medewerkers op een objectieve manier kunnen valideren.

Vigor heeft een lange trackrecord wanneer het gaat om het opleiden van EVC-assessoren. Mensen met een brede bagage, kennis en know-how die hun expertise graag willen inzetten leiden wij op als waardevolle assessoren. Dit betreft een breed scala aan specialisten. Vanwege een groeiende vraag vanuit de markt gaat Vigor nu ook voor externe partijen de opleiding aanbieden.

Voor wie?

De opleiding tot assessor is bij uitstek interessant voor professionals die kandidaten en organisatie willen helpen inzicht te verkrijgen in de huidige en potentiele inzetbaarheid van medewerkers en voor mentoren die medewerkers op de werkvloer verder willen opleiden en ontwikkelen. Ook collega-EVC-aanbieders zijn van harte welkom. Met de opleiding willen we vooral een bijdrage leveren aan de hoge kwaliteitsstandaard van EVC én de assessoren.

Uiteenlopende onderwerpen

In de opleiding besteden we aandacht aan uiteenlopende onderwerpen. Tijdens deze opleiding leer je welke stappen verbonden zijn aan een EVC-onderzoek, zoals het scheppen van een veilig klimaat en hoe je een competentiegericht interview uitvoert. Daarnaast leer je hoe een Ervaringscertificaat wordt opgesteld volgens de EVC-code. We sluiten de opleiding af met een collegiale intervisie en kwaliteitsborging.

Volop interactie

Naast theorie bevat de opleiding uiteenlopende praktijkgerichte opdrachten. De opleiding wordt gegeven in kleine groepen, waardoor volop interactie mogelijk is. Het streven is dit jaar met de eerste trainingsgroep van start te gaan. Houd onze website in de gaten voor data.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Bel of mail ons gerust. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.