Bij een EVC-onderzoek zijn altijd twee assessoren aanwezig. Zij zijn senior op hun vakgebied en weten goed welke competenties en ervaring nodig zijn om iemand te kwalificeren. Iemand het werk toe te vertrouwen. Om die kwalificatie te bewerkstelligen voeren assessoren een EVC-onderzoek uit dat bestaat uit een EVC-gesprek dat resulteert in een ervaringscertificaat. Assessoren brengen op deze manier de verworven competenties in beeld en kwalificeren iemand op basis van de gewenste opleidings- of branchestandaard. Als assessor krijg je de kans om op een andere manier invulling te geven aan je rijke ervaring en deskundigheid, en dat ter bevordering van de kwaliteit van het vak. Daarbij geeft het een inkijk in werksituaties die uniek en verrijkend zijn.

Gezocht!

We zijn op zoek naar professionals die graag aan de slag willen als assessor bij Vigor. Het gaat met name om mensen in de zorg, jeugdzorg, kinderopvang, infra en gas- en stroomvoorziening. Dit zijn doelgroepen die het afgelopen jaar sterk zijn gegroeid en waarvoor we assessoren goed kunnen gebruiken. Er zijn nog steeds branches die niet met EVC’s werken; we willen de komende tijd energie steken in deze branches om ook hen te interesseren voor EVC. Er liggen ook mogelijkheden op andere manieren. Voor arbeidsmigranten bijvoorbeeld is diplomavergelijking vaak erg lastig, terwijl ze wel  nodige competenties en ervaring hebben. Meestal zijn ze niet bekend met lokale wet- en regelgeving en eisen, maar ze zijn wel inzetbaar op de arbeidsmarkt en kunnen zich daar verder ontwikkelen. Al met al liggen er genoeg mogelijkheden voor ons én voor onze assessoren om de komende jaren verder uit te breiden. Er is veel kennis en kunde, het is zaak om dat in de krappe arbeidsmarkt zo goed mogelijk te benutten.

Geïnteresseerd?

Er ligt veel werk voor ons en dus voor onze assessoren. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wilko van Beek, telefoonnummer 06 10 44 55 00. E-mail: info@vigor.nl. Of lees de blog van onze assessor Amarilys hier. We organiseren regelmatig een opleidingsdag en helpen je uiteraard om een volwaardige assessor te worden. Zet de stap!